СИНГАПУР И КУАЛА ЛУМПУР

Дати: 15.11.2023 г.


ЦЕНА: от 1999 евро


СИНГАПУР – един от най-подредените градове в света, перлата на Азия, често наричан „Вратата на Азия“. Място, в което Изтокът среща Запада, а миналото се среща с бъдещето. Това са само част от характеристиките, с които е известен Сингапур. Бързият възход и развитие на Сингапур се дължат преди всичко на неговото местоположение и на превръщането му в една от основните британски колонии в Югоизточна Азия. Като независима държава Сингапур съществува едва от 55 години и в този период се е превърнал в еталон за ред, просперитет и икономическо благоденствие. От самото си създаване, градът е средище на различни култури – китайска, индийска и арабска, които се сливат в една пъстра палитра, създавайки уникалния културен облик на един от най-значимите азиатски градове. Разглеждайки Сингапур, ще бъдете впечатлени от една страна от чудесата на съвременната архитектура, историческите забележителности, които са се запазили, въпреки главоломните темпове на застрояване и от друга страна – спокойствието на неговите жители. С други думи, Сингапур е една уникална смес от европейски просперитет и азиатско спокойствие.
КУАЛА ЛУМПУР е едно от онези места по света, където комбинацията от културно наследство и модерна архитектура се е получила неочаквано очарователна. Изисканата и уникална столица на Малайзия, остава неоткрит скъпоценен камък за много туристи и пътешественици. Градът е исторически значим и надарен с изобилна природна красота. Столицата на Малайзия е изпълнена с архитектурни чудеса. Кулите близнаци Петронас са световноизвестен символ на Малайзия и фокусна точка на центъра на града, който включва търговски център, луксозни хотели и конгресен център. Други забележителни паметници са Кралският дворец, Площадът на Независимостта и ядрото на стария град. Там, където се пресичат реките Кланг и Гомбак, е и мястото, където се е зародил градът и построена най-голямата джамия – Масджид Джамек. Куала Лумпур е и търговски рай, а Малайзия е сред водещите световни дестинации за пазаруване. Ако обичате пазаруването, ще оцените скитането из стилните търговски центрове на Куала Лумпур, украсени с най-добрите дизайнери и марки. Градът предлага разнообразие от възможности за пазаруване с атрактивни отстъпки и оферти.
Дата на пътуване: 15.11.2023


ПРОГРАМА:

1 ДЕН - 15.11.2023: София– Истанбул
Среща на летище София, Терминал 2 в 19:00 ч. за полет София-Истанбул с редовен полет TK 1030 на Turkish Airlines в 21:30 ч. Кацане на летището в Истанбул в 23:55 ч.

2 ДЕН – 16.11.2023: Истанбул- Сингапур
Кратък престой и полет за Сингапур с редовен полет TK54 на Turkish Airlines в 01:55 ч. Пристигане в 17:20 часа местно време. Посрещане от фирмата партньор, трансфер и настаняване в избрания от вас хотел. Свободно време. Нощувка /1/.

3 ДЕН – 17.11.2023: Сингапур – Обзорна обиколка на града (включена в пакетната цена)
Закуска. Около 09:30 ч. – начало на туристическа обиколка на Сингапур – футуристичен дизайн и изискан лукс са най-честите асоциации за тази азиатска перла (включена в пакетната цена). Съчетаващ исторически места, храмове и традиции със свръхмодерно развитие, Сингапур се изкачи до топ 5 на най-посещаваните градове. Архитектурните чудеса около Марина Бей, Музеят за наука и изкуство, ЕспланадатаГрадините край залива, Китайският квартал и Храмът на зъба на Буда, плажовете и атракционният парк „Юнивърсъл Студиос” на остров Сентоса, многобройните търговски центрове и изкусителни ресторанти, са съвсем малка част сред множеството забележителни места в Сингапур. Да се потопиш в магията на това място, означава след това да почувстваш силен прилив на енергия и вдъхновение! Нашата обиколка ще започне от „Градината на орхидеите“, част от Ботаническата градина на Сингапур, забележителен парк и любимо място за отдих на местните хора. Ще продължим с  Парка Мерлион - национален символ на Сингапур.  Мерлионът е митично същество с глава на лъв и тяло на риба. От парка се откриват невероятни гледки към емблематичния хотел Марина Бей Сендс, виенското колело на Синапур – Singapore Flyer и Еспланадата. Ще видим също Civic District - административен център на града, сградата на Парламента, Националната галерия на Сингапур. Следва свободно време за обяд. Връщане в хотела следобед. Нощувка /2/.

4 ДЕН - 18.11.2023: Сингапур – Посещение на ботаническата градина “Gardens by the bay” (включено в пакетната цена)
Закуска. Днес ни предстои един ден, който ще ни омагьоса със спиращи дъха гледки. Ще посетим панорамната тераса за наблюдение „Marina Bay Sands” и ще имаме възможност да се насладим на цветната магия в популярната ботаническа градина „Gardens by the Bay”(включено в пакетната цена). Gardens by the Bay са сред най-интересните нови атракции в Сингапур и сред топ 10 градини в света. Във впечатляващите Cooled Conservatories ще откриете растения от цял свят. Flower Dome е най-голямата стъклена оранжерия в света и предлага разходка сред гора от маслинови дървета, типични за Средиземноморието или боабаби от субтропичните региони,  както и сезонни цветя.  В света на Cloud Forest ще откриете орхидеи, насекомоядни растения и папрати, типични за влажните планински райони на тропиците, както и 35-метров водопад – най-високият водопад на закрито в света.  Връщане в хотела около 14:30 часа. Свободно време. Нощувка /3/.

5 ДЕН – 19.11.2023: Сингапур
Закуска. Целодневна екскурзия до Куала Лумпур (не е включено в пакетната цена, срещу допълнително заплащане с включен двупосочен самолетен билет, трансфери, туристическа програма в Куала Лумпур, водач преводач на групата – 235 евро на човек при мин. 7 туриста). Ранна закуска и трансфер до летище Сингапур за полет до Куала Лумпур в 08.55ч. Кацане в Малайзийската столица в 09.50ч и трансфер до центъра на града. Панорамна обиколка на Куала Лумпур - абсолютен контраст между небостъргачи и колониални сгради от минали векове, по време на която ще научим повече за историята на страната, ще видим „Площада на независимостта“, Резиденцията на Британския губернатор, впечатляващия 95 метров пилон,  извисяващ националния флаг на Малайзия, ще направим снимки с почетната гвардия, охраняваща Кралския дворец. По време на нашата обиколка ще се заредим и духовно , разглеждайки цветното великолепие на китайския храм „Богини на Милосърдието“ и неповторимата архитектура на най-голямата джамия – Масджид Джамек. За да опознаем културата и изкуството на Малайзия трябва да посетим и Централния пазар. Сградата, в стил арт деко с типични за района барокови орнаменти е част от националното наследство. През 80-те години на XX век е преустроена в център на занаятите и изкуствата и остава такъв и до днес. Местни художници и занаятчии организират изложби и предлагат своите произведения на купувачите. Следва свободно време за късен обяд и пазаруване из стилните търговски центрове на Куала Лумпур, предлагащи с огромен избор от стоки с атрактивни отстъпки и оферти. Обиколката на града ще завърши пред най-високите кули близнаци в света – Петронас – отличителен знак на града, където отвън ще имаме фото пауза. Трансфер до летището за полет Куала Лумпур – Сингапур в 20.45ч. Кацане в Сингапур в 21.55ч и трансфер до хотела. Нощувка /4/.

6 ДЕН - 20.11.2023: Сингапур – Посещение на остров Сентоса
Закуска. Възможност за посещение на остров Сентоса /срещу допълнително доплащане 95 евро на човек при минимум 10 човека/. Над 5 милиона туристи годишно посещават остров Сентоса, наричан още острова на забавленията. Сред най-популярните атракции са огромната статуя на Мерлиона – риба с глава на лъв, символ на Сингапур, която се издига на височина 37 м и разполага с наблюдателни площадки, скрити в огромната пазва на митичното създание. Океанографският музей,  в който можете да видите над 300 обитатели на океанските дълбини в подводен тунел дълъг 83 метра. Тук има повече от 100 000 екземпляра от 800 вида, обитаващи 49 хабитата, сред които манта, акула, чук, каменен костур голият и много други. Интерес представлява и алеята с музикалните фонтани. Следобeд – връщане в хотела. Свободно време. Нощувка /5/.

7 ДЕН – 21.11.2023: Сингапур
Закуска. Възможност за посещение на Singapore Wildlife (не е включено в пакетната цена, срещу допълнително заплащане от около 90 евро при мин. 6 туриста). Посещението е без екскурзовод, с включен билет за вход и трансфер от/до хотела, с начало около 08:00 ч. и продължителност 4 часа. Зоологическата градина на Сингапур е сред най-красивите в света. Тук могат да се видят повече от 2800 животни от над 300 животински вида. Разходката в парка предлага възможност да се запознаете с видовете животни на най-отличителните местообитания в света – от тревистите савани на „Дивата Африка“ до скалистите каньони на „Голямата рифова долина на Етиопия“. Зоопаркът предлага на своите гости шоу програма със слонове и ежедневно хранене на животните. Освобождаване на стаите около обяд. Свободно време и трансфер до летището в Сингапур около 19:00 ч. за полет на Турски Авиолинии в 23:35 ч.

8 ДЕН – 22.11.2023: Истанбул – София
Кацане в Истанбул в 06:10 ч. и кратък престой.  Полет Истанбул-София в 08:45 ч.  Пристигане в София на Терминал 2 в 09:00 ч. местно време.

Затвори

ДАТИ И ЦЕНИ

Пакетни Цени
Настаняване в Deluxe Room, на база закуска

Отстъпка от 100 евро за резервации до 15.07.2023г

Хотел На човек в
двойна стая
Единична стая Доплащане за
3 –ти възр. или дете на допъл. легло
Доплащане за
дете до 06,99
без допъл. легло
 Grand Pacific 3+* 1999 евро/
3910 лева
2392 евро/
4678 лева
1839 евро/
3598 лева
1514 евро/
2961 лева
 Four points by Sheraton 4* 2149 евро/
4203 лева
2691 евро/
5263 лева
1987 евро/
3862 лева
1667 евро/
3260 лева
Paradox Singapore Merchant Court 4* 2412 евро/
4717 лева
3216 евро/
6290 лева
2087 евро/
4082 лева
1767 евро/
3456 лева

Затвори

ЦЕНИТЕ ВКЛЮЧВАТ

 • Самолетен билет София-Истанбул-Сингапур-Истанбул-София с Турски авиолинии, позволен чекиран багаж до 40 кг., разделен в 2 части по 20 кг;
 • Летищни такси;
 • 5 нощувки със закуски в Сингапур в избрания от вас хотел;
 • Трансфери летище-хотел-летище в Сингапур;
 • Обзорна обиколка на Сингапур;
 • Билет за Ботаническата градина в Сингапур;
 • Всички екскурзии и преходи с автобус, включени в програмата;
 • Входни такси за посещаваните обекти по програмата;
 • Екскурзоводско обслужване от сертифицирани екскурзоводи на място, с превод на български;
 • Медицинска застраховка с асистанс покритие 10 000 евро в ЗАД Армеец;
 • Водач от агенцията по време на цялото пътуване при минимум 15 пътуващи.

Затвори

ЦЕНИТЕ НЕ ВКЛЮЧВАТ

 • Разходи от личен характер;
 • Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини – по желание и на запитване в офиса на туроператора;
 • Екскурзия до о-в Сентоса и посещение на аквариума – 95 евро на човек при минимум 10 човека;
 • Екскурзия до Куала Лумпур с включен двупосочен самолетен билет, трансфери, туристическа програма в Куала Лумпур с местен екскурзовод, водач преводач на групата – 235 евро на човек при мин. 7 туриста;
 • Екскурзия Singapore Wildlife – 90 евро на човек при мин. 7 човека.

Затвори

ДРУГИ

ПОЛЕТНО РАЗПИСАНИЕ С АК TURKISH AIRLINES:

 • 15.11 СОФИЯ 21:30 ИСТАНБУЛ 23:55;
 • 16.11 ИСТАНБУЛ 01:55 СИНГАПУР 17:20;
 • 21.11 СИНГАПУР 23:35 ИСТАНБУЛ 06:10 + 1 ден;
 • 22.11 ИСТАНБУЛ 08:45 СОФИЯ 09:00.

 
ПОЛЕТНА ИНФОРМАЦИЯ С АК AIR ASIA ЗА КУАЛА ЛУМПУР

 • 19.11 Singapore 08:55 Kuala Lumpur 09:55;
 • 19.11 Kuala Lumpur 20:45 Singapore 21:55.

 

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

 • Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане;
 • За деца под 18 г., пътуващи без родители – нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.


ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ:

 • Краен срок за уведомление за събран минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 30 дни преди заминаването;
 • Няма други визови, санитарни и медицински изисквания за пътуване до Сингапур;
 • Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.82 лв. и при увеличение или намаление на курса в рамките на 5% агенцията си запазва правото да преизчисли посочените цени по курса към момента на крайното плащане;
 • Използван транспорт: Самолет и автобус.


УСЛОВИЯ И ЗАБЕЛЕЖКИ:

 • При записване се внася  депозит от 1500 лева;
 • Пълно плащане се прави до 45 дни преди тръгване;
 • Офертата важи при минимум 18 туристи;
 • Туроперторът си запазва правото на промяна на обявените хотели по програмата с хотели от същата категоризация, идентични по качество;
 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.