НОВА ГОДИНА – ИСТАНБУЛ – ОДРИН

Дати: 30.12.2022  г.ЦЕНА: от 398 лева

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН – 30.12.2022: 06.00 ч. – отпътуване от Централна автогара София, сектор 43. Качването в автобуса започва в 05.30 ч. 08.00 ч. – спирка в Пловдив пред хотел “Тримонциум”, 09.30 ч – спирка в Хасково – автогарата (за клиентите, които биха желали да се качат оттам). Отпътуване за Истанбул по маршрут Хасково – Одрин – Истанбул. Кратка спирка в Одрин с разглеждане на Селимие джамия, строена от Мимар Синан през XVI в. Пристигане в Истанбул.  Настаняване. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН – 31.12.2022: Закуска. Пешеходна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод –разглеждане на старата част на града (някогашния Константинопол) - пл. „Султанахмед”, Синята джамия (отвън), пл. „Хиподрума”, „Св. София”. При посещение на „Св.София“, е необходимо облеклото да е консервативно. Жените трябва да покрият главата си с кърпа или шал. Свободно време. По желание - посещение на  двореца Топкапъ с местен екскурзовод на български език с доплащане 26 лв. + такса за вход и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цената включва резервация и екскурзовод на български по време на визитата. Таксата за вход в двореца, която е около 320 турски лири (около 18-19 евро), както и слушалките, които са около 3,50 евро и са задължителни, се заплащат на място. Посещението се организира при минимум 15 участника. Следобед – по желание - панорамна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод „Среща на два континента“: мостовете над Златния Рог, новата европейска част, двореца Долмабахче (отвън), преминаване в азиатската част на града по въжения мост над Босфора, хълма Чамлъджа (с доплащане 28 лв. цената включва транспорт с автобус и екскурзоводски услуги на български, посещението се организира при минимум 15 участника, екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място). Възможност за новогодишна вечеря (с доплащане). Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – 01.01.2023: Закуска. Посещение на желязната църква „Св. Стефан“. Свободно време или факултативна разходка с корабче по Босфора с местен екскурзовод на български език (провежда се при минимум 25 записани туристи с доплащане от 40 лв. на човек; заявява се и се заплаща в България, а не на място). Следобед – по желание - посещение на небостъргача Сапфир (с доплащане 26 лв. на човек – цената включва транспорт до небостъргача и не включва таксата за асансьора до панорамната площадка, която е около 250 турски лири и билета за 4D киното, който струва около 375 турски лири; посещението се осъществява при минимум 15 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място – на място се заплащат само таксата за асансьора и билета за киното). Небостъргачът Сапфир е една от най-високите сгради в Европа. На последния етаж има панорамна тераса и 4D кино, където от височина 236 м можете да се насладите на невероятната гледка към огромния мегаполис. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – 02.01.2023: Закуска. Напускане на хотела. Свободно време. По желание - посещение на двореца Долмабахче с местен екскурзовод на български език (с доплащане 26 лв. + такса за вход и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място, цената включва резервация и екскурзовод на български по време на визитата, таксата за вход в двореца, която е 90 турски лири, се плаща на място, посещението се организира при минимум 15 участника). Около 13.00 ч. – отпътуване по маршрут Истанбул – Одрин – Пловдив – София. Вечерта – пристигане на Централна автогара София.

Затвори

ХОТЕЛИ И ЦЕНИ


Настаняването е на база нощувка със закуска в хотел 3 звезди, централно разположен в старата част на Истанбул.
Цени на човек в лв според настаняването:

КАТЕГОРИЯ НАСТАНЯВАНЕ В ХОТЕЛ 3* ИЛИ 4*
цена на възрастен в двойна/тройна стая 398 лв.
цена на човек в индивидуална стая 528 лв.
цена на деца и младежи до 17 г. в стая с 2 възрастни 368 лв.
цена на деца и младежи до 17 г. в стая с 1 възрастен 375 лв.

Затвори

ЦЕНИТЕ ВКЛЮЧВАТ

 • Транспорт с лицензиран автобус;
 • Съответния брой нощувки със закуски;
 • Пешеходна обиколка на истанбул;
 • Водач-придружител от туроператора;
 • Екскурзоводско обслужване.

Затвори

ЦЕНИТЕ НЕ ВКЛЮЧВАТ

 • Новогодишна вечеря;

 • Такси за вход в музеи;
 • Билети за корабчета, градски транспорт и пр.;
 • Допълнителните услуги с доплащане;
 • Медицинска застраховка (2 лв. На човек на ден);
 • PCR или антигенен тест, в случай че такива са нужни;
 • Разходи от личен характер.

Затвори

ДРУГИ

УСЛОВИЯ ЗА ПЛАЩАНЕ:

Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 30% от стойността на автобусните пакети и сключен договор за туристически пакет. Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 30 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

ТАКСА ПРЕКРАТЯВАНЕ:

 • Ако прекратяването е до 18:00 ч. на третия работен ден след сключването на настоящия Договор, Пътуващият не дължи такса прекратяване, в случай че настоящият Договор е сключен повече от 50 дни преди датата на отпътуване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
 • Ако прекратяването е от 18:00 ч. на третия работен ден след сключването на настоящия Договор до 50 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 10% от цената на туристическия пакет в лева (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
 • Ако прекратяването е от 49 до 21 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 30% от цената на организираното пътуване в лева;
 • Ако прекратяването е от 20 до 10 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева;
 • Ако прекратяването е под 10 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 99% от цената на организираното пътуване в лева. 

МИНИМАЛЕН БРОЙ ЗАПИСАНИ ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ЕКСКУРЗИЯТА:

Всички автобусни екскурзии се осъществяват при минимум 25 туриста. В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1. от ЗТ.

МЕДИЦИНСКАТА ЗАСТРАХОВКА

Към туристическия пакет е с доплащане от 2 лв. на човек на ден. Полицата е с общо покритие 10 000 ЕUR и включен асистанс, като покрива възникнали медицински разноски от злополука или акутно заболяване, медицинско транспортиране и репатриране.

ПАСПОРТНИ И ВИЗОВИ ИЗИСКВАНИЯ:

До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува с международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ:

УСЛУГА ЦЕНА
Двореца Долмабахче 26 лв.
Корабче по Босфора 40 лв.
Топкапъ 26 лв.
Панорамна обиколка Среща на два континента 28 лв.
Посещение на небостъргача Сапфир 26 лв.
Новогодишна вечеря в ГАР КАЗИНО 140 лв.
Допълнителна седалка 99 лв.

ДРУГИ:

 • Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия;
 • Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност;
 • Автобусите, които се използват са следните марки: Мерцедес, Скания, Сетра, Волво, Ивеко, Ман, Неоплан, VDL (ВДЛ), Бова, Ван Хол, снабдени с климатик, видео, кафе машина, минибар, лицензирани за извършване на международен превоз на пътници. По време на пътуването в автобуса, всеки е задължен да поставя предпазния колан на седалката, която заема;
 • Поради нестабилните цени на горивото, които се покачват непрекъснато и непредвидимо, е възможно въвеждане на доплащане за гориво. Записаните по програмата клиенти ще бъдат уведомявани веднага, в случай че такова доплащане се наложи.

Затвори