ШРИ ЛАНКА – ЗЕМЯТА НА БУДА И РАМА

Дати: 19.11.2021 г.


ЦЕНА: от 2799 лева


Богата екскурзионна програма с време и за плаж, на закуска и вечеря Шри Ланка е една прекрасна екзотична дестинация едновременно подходяща за любителите на топлия индийски океан и плажните почивки, за търсачите на силни усещания в стил Индиана Джоунс, за природо-любителите и приятелите на слончета и маймунки, за сърфистите и гонещите китове, за духовно настроените, за почитателите цейлонския чай и Orange Peko и последователите на индийската кухня. Природата й е истински завладяваща, а плодовете й – автентични, сочни и все тропически wink Всъщност – в Шри Ланка има за всекиго по нещо!


ПРОГРАМА:

Ден 1, София – Коломбо
Среща на летище София Т2 два часа преди полета по разписание. Регистрация за полет по маршрут София – Коломбо. Отпътуване по разписание.

Ден 2, Пристигане, Коломбо- Дамбула по път – Pinnawala
Пристигане в Коломбо рано сутринта. Получаване на електронната виза и багаж. Възможност за обмяна на местна валута. Среща с представител на фирмата – партньор. Трансфер до Дамбула (250 км или 5 часа). По пътя се посещава приютa за слонове в Pinnawala, Pinnawala Elephant Orphanage. Тук живеят 90 слона, част, от които бебета, които са намерени изоставени. Ще видите слонове в почти естествена среда. Приютът е създаден през 1975 г. и става много популярен сред туристите. Основно развлечение тук е къпането на слоновете – един невероятен начин да се доближите до тези уникални животни. Най-доброто време за посещения е от 09:00 до 10:00, когато слончетата се изкарват на водопой и за забавления на реката. Възможност за разходка на гърба на слон – срещу допълнително заплащане от около 30 долара. Следва златния пещерен храм Dambulla. Храмът Dambulla е предоставен на будистките свещеници през 1-ви век преди Христа от крал Walagambahu. Dambulla е защитен обект на ЮНЕСКО и е най-хубавия пещерен храм, най-големият и най-добре запазен храмов комплекс в Шри Ланка. Комлексът от 5 пещери с площ над 2000 кв.метра е построен върху скала на височина 150 м и има за изкачване над 350 стръмни стъпала. Известен е с множеството си картини – в пещерите има над 150 изображения на Буда като най-голямото е каменна скулптура с размер около 14 метра. Тук се намира най-богатата колекция от статуи на Буда, повечето от които на възраст над 2000 г. Изкачване по 800+ стъпала. Не е подходящо за трудно подвижни клиенти. Настаняване в хотела в Дамбула. Първи PCR тест по действащите в момента противоепидемични правила в Шри Ланка (включен в цената). Вечеря. Нощувка.

Ден 3, Скалната крепост в SIGIRIYA; Национален парк MINNERIYA: джип сафари в парк със слонове.
Закуска. Рано сутринта около 08:00 – изкачване до скалната крепост в Sigiriya. Изкачването е по стръмни стълби (над 1300 на брой, Не е подходящо за трудно подвижни клиенти.), които отвеждат до върха на скалата висока 200 м.. От върха й се разкрива прекрасна панорама към околността.  Скалната крепост в Sigiriya, също известна като Крепостта в небето („Fortress in the Sky”), е една от най-значимите забележителности на острова. Построена е от крал Kashyapa (477-495 след Христа), който убил баща си и узурпирал трона, който принадлежал на брат му. Другото име, с което е известна, е Скалата на Лъва (Lion Rock) заради огромният лъв, извисявал се пред входа на крепостта. Оградена с троен ров, скалата се извисява на 167 метра. На върха й са останки от някогашен палат с градини и басейни. На едно от стълбищата се виждат уникалните творби Sinhala под формата на стенни пана с напълно запазени цветове.  Следва сафари с джип в националния парк Minneriya (входна такса е включена) – Minneriya park или Eco park – според това къде за мигрирали слоновете. Сафарито продължава около 90 мин. и тук вече наистина виждате слоновете в естествената им среда. Случва се джиповете да спукат гума по време на драйва, което внася допълнителна екзотика на сафарито. Бъдете подготвени с шапки, очила, вода и апарати ( разбира се). Местните наричат Минерия „Храм на слоновете”. Това е един от националните паркове с територия около 8900 хектара, с огромно разнообразие от растения и дървета, 160 вида птици, 25 вида влечуги, 75 вида пеперуди и разбира се – много слонски фамилии. Предлага се и сафари на гърба на слон в Habarana – при мин. 8 записани туриста, срещу допълнително заплащане от 30 щ.д. Навлиза се дълбоко в джунглата, придружени от Mahout – ездач или водач на слонове. Завръщане в хотела. Вечеря.  Нощувка.

Ден 4, Дамбула – Посещение на Полонарува – Канди (70 км, 1,5 часа)
Закуска. Освобождаване на стаите. Посещение на Полонарува – старата столица на Шри Ланка. Полонарува (Polonnaruwa) е една от старите столици на Шри Ланка. Руините на древния град са мащабни, много запазени и впечатляват с изработката си и изяществото си. Музеят ( вкл. в цената ) също разполага  много богата колекция антични предмети, изкопани на място. Отпътуване за Канди. По път – посещение на градина за подправки в Matale, къдете ще стане ясно, защо наричат Шри Ланка “Островът на подправките”. Тук ще се запознаете с огромното разнообразие от ароматни растения и процеса по отглеждането им. Ще наблюдавате демонстрации за използване на подправките в кулинарията и аюрведа. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 5, Канди
Закуска. След закуска – посещение на храмa Temple of the Sacred Tooth Relic. Това е най-важният религиозен храм в страната, където се провежда и традиционният будистки фестивал Esala Perahera. Тук, в златен контейнер, се съхранява най-важната Будистка реликва в Шри Ланка – зъб на Буда, който обаче се вижда само отвън, в златен саркофаг. Следва посещение на ботаническата градина Peradeniya, Royal Botanical Garden. Следва посещение на работилница за бижута, където ще разберете как се добиват полу-скъпоценните и ценните камъни – друг икономически отрасъл от изключително значение за Шри Ланка. Ще видите и ще може да закупите и бижута изработени от тях. Връщане в хотела. Възможност за следобедно традиционно танцувално шоу – по желание, срещу допълнително заплащане на 10 щ,д. Вечеря. Нощувка.

Ден 6, Канди – Когaла, (230 км или 4-5 часа)
Закуска. Трансфер до Когaла. По пътя – посещение на Холандския Форт в Galle и фермата за костенурки в Kosgoda. Основния град на южното крайбрежие е Galle, а неговата най-известна забележителност е масивния форт, строен от Португалските и дострояван от Холадските колонизатори. В рамките на стените му е стария град.  Някои учени твърдят, че града е всъщност много по – стар и може би това е Tarshish споменат в стария завет. Градът, в който Цар Соломон е изпращал търговските си кораби, и в който Йоан се е укрил. Във форта с площ от 364 хиляди кв.метра почти не е останала и следа от Португалските  му създатели. През 1663г. холандците са изградили голямата северна стена върху Португалската. Втора, още по-висока стена е изградена зад първата. Между двете стени закрит проход свързва централната цитадела с двата бастиона над морето. Входа за крепостта е от пристанището и носи знака на холандската Източно Индийска Компания (Vereenigde Oost-Indische Compagnie) V.O.C и характерния герб с петел.  Възможност за закупуване на сувенири – това е едно от местата с най-ниски цени и оригинални сувенири. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 7, Когала
Закуска. Свободно време. Втори PCR тест по действащите в момента противоепидемични правила в Шри Ланка (включен в цената). Служи и за освобождаване от карантина при влизане в България. Вечеря. Нощувка.

Ден 8, Когала
Закуска. Свободно време или срещу допълнително заплащане от 45 щ.д. на човек можете да прекарате утрото в търсене на китове и делфини до южния бряг на Шри Ланка. Лодката отплава в 07:00 от пристанището. Време на лодката – 3-4 часа. Подгответе се да се намокрите – само при бурно време. Следобед – връщане в хотела и свободно време. Вечеря. Нощувка.

Ден 9, Когала – Коломбо (156 км. 2 -3 часа)
Закуска. Трансфер до Коломбо. С пристигането в Коломбо – тур на града, който ще ви отведе до „Fort” и „Pettah” – търговския район на града. Ще видите богаташкия район Канелената Градина, хиндуистки храм, холандската църква от 1749 година, както и Залата на Независимостта и площада на Независимостта, заедно с храма Gangarama. Свободно време. Вечеря в традиционен ресторант- 19:00 – 22:30. Трансфер до летище около 23:00ч. Регистрация за полет.

Ден 10, Коломбо – София
Ранно сутринта (01:50ч.) – отпътуване за София. Кацане в Дубай Пристигане в София, Т2  в 13:25ч.  Край на програмата.

Затвори

ХОТЕЛИ И ЦЕНИ

Дата Цена Единично настаняване Трети възрастен Дете 0-11.99 години
19.11.2021 2799.00 BGN 3353.00 BGN 2770.00 BGN 1999.00 BGN

Хотели по програмата:
Dambulla – Fresco Water Villa 4* или подобен, х 02 нощувки нощувки
Kandy – Royal Kandyan Hotel 4*  или подовен, х 02 нощувки нощувки
Kogalla – Long Beach Resort 4*  или подобен x 03 нощувки

Затвори

ЦЕНИТЕ ВКЛЮЧВАТ

 • Самолетен билет София – Коломбо – София с включени летищни такси;
 • Чекиран багаж до 20 кг. и ръчен в кабината 6-7 кг.;
 • Посрещане, изпращане и съдействие на летището;
 • Всички турове в програмата с входни такси, както следва:
  • посещение и входна такса в приютa за слонове в Pinnawala;
  • посещение и входна такса храмът Dambulla;
  • посещение и входна такса в скалната крепост в Sigiriya;
  • посещение и входна такса сафари с джип в националния парк Minneriya;
  • посещение и входна такса на Полонарува;
  • посещение и входна такса на градина за подправки в Matale;
  • посещение и входна такса на храмa Temple of the Sacred Tooth Relic;
  • посещение и входна такса на ботаническата градина Peradeniya, Royal Botanical Garden;
  • посещение на Гале;
  • посещение и входна такса на ферма за костенурки;
  • сити-тур на столицата Коломбо.
 • Транспорт с климатизирано превозно средство с професионален екскурзовод на английски;
 • 2 нощувки в Дамбула в хотел посочен в програмата по-горе, с включени закуска и вечеря;
 • 2 нощувки в Канди в хотел посочен в програмата по-горе, с включени закуска и вечеря;
 • 3 нощувки в района на Когала в хотел посочен в програмата по-горе, с включени закуска в вечеря;
 • Две бутилки вода 0.500 л. на човек на ден;
 • Застраховка Асистанс в чужбина с покритие 15000 евро;
 • Държавни такси и данъци;
 • Виза за Шри Ланка (електронно подаване);
 • 2 RT-PCR теста по време на престоя в Шри Ланка + допълнителна здравна застраховка за K19 – по местните противоепидемични разпоредби;
 • Водач/преводач от България при 12 записани туристи.

Затвори

ЦЕНИТЕ НЕ ВКЛЮЧВАТ

 • Разходка със слон (в Habarana или друго място) -  30 долара;
 • Разходка за гледане на китове/делфини – 45 долара;
 • Хранения извън описаните в програмата;
 • Напитки по време на храненията;
 • Бакшиши – 20 USD на човек за престоя ;
 • RT-PCT тест на заминаване от България, необходим за влизане в Шри Ланка. Можем да съдействаме с контакти на лаборатория. Цена на теста – 70 лв.;
 • Лични разходи.

Затвори

ДРУГИ

УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИИ: 

 • Депозит при резервация – 30%;
 • До 60 дни преди отпътуване – 20%;
 • До 30 дни преди отпътуване – доплащане до 100%;
 • При усложнена обстановка е възможна презаверка за нови дати през  2022 г.

Забележка: 
Възможно е да настъпят промени (облекчения) в здравните разпоредби на Шри Ланка свързани с пандемията К19. Следим ситуацията и при промяна, офертата ще бъде коригирана.

 

ДОПЪЛНИТЕЛНО ЗА ВАША СИГУРНОСТ МОЖЕ ДА БЪДЕ СКЛЮЧЕНА ЗАСТРАХОВКА „ ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ“ СРЕЩУ ДОПЪЛНИТЕЛНО ЗАПЛАЩАНЕ.

Общи условия при застраховка „Отмяна на пътуване“, включваща и отмяна на пътуването поради COVID-19:

 • Възстановяване на възникналите разходи при анулиране на резервирано пътуване;
 • Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 или е поставено под карантина поради съмнение за заболяване и следователно трябва да отмени планирано пътуване, застраховката покрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването;
 • Заболяването на съпруг/а или близък роднина, който не пътува, също се счита за причина за анулиране на пътуването, при условие че лицето има живото застрашаващо състояние поради COVID-19 и се нуждае от интензивни грижи в болница.

ЗАСТРАХОВАТЕЛНА СУМА НА ЧОВЕК ПРИ СКЛЮЧЕНА ЗАСТРАХОВКА „ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ“ С ЗАД АЛИАНЦ:

Стойност на  пътуването и Застрахователна премия
до 500 лв. – 25,50 лв. до 4 500 лв. – 227 лв.
до 1 000 лв. – 50 лв. до 5 000 лв. – 250 лв.
до 1 500 лв. – 75 лв. до 6 000 лв. – 300 лв.
до 2 000 лв. – 100 лв. до 7 000 лв. – 350 лв.
до 2 500 лв. – 125 лв. до 8 000 лв. – 400 лв.
до 3 000 лв. – 150 лв. до 9 000 лв. – 450 лв.
до 3 500 лв. – 175 лв. до 10 000 лв. – 500 лв.
до 4 000 лв. – 200 лв.

КАКВО НЕ ПОКРИВА ЗАСТРАХОВКАТА?

 • Събития, които са причинени предумишлено или поради груба небрежност на застрахования;
 • Опит за самоубийство или самоубийство;
 • Събития в здравословното състояние на застрахования, които са настъпили или се очаква да настъпят в момента на сключване на застраховката или началото на пътуването;
 • Събития, които застрахования понася вследствие на употреба на алкохол, наркотици, медикаменти или поради отлагане на предписана терапия;
 • Събития, които са в посредствена или непосредствена връзка с размирици, военни действия, терор от всякакъв вид, стихийни бедствия, влияния на околната среда, земетресения.

За повече информация относно включените застраховки, моля свържете се с нас!

 

СРОКОВЕ ЗА АНУЛАЦИИ И НЕУСТОЙКИ:
Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:

 • 60 дни преди датата на отпътуване: без неустойка
 • 59 дни до 31 дни – депозита
 • 30 до 0 дни: 100 % от целия договор

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ

 • Разходка със слон (в Habarana или друго място) -  30 долара;
 • Разходка за гледане на китове/делфини – 45 долара.