НОВА ГОДИНА 2019 В ИЗРАЕЛ


Дати:  28.12.2018 г.


ЦЕНА: от 1498 лева


Акценти на програмата: – Йерусалим (Божи гроб, Сион, Гетсимания, Стената на плача) – Витлеем (църквата Рождество Христово) – Йерихон (най-древният град в света) – Каср ал Яхуд (място на Кръщението Христово) – Мъртво море (време за плаж и релакс) – Кумран (историята на Кумранските ръкописи) – Назарет (място на Благовещението) – Тиберия (перлата на Галилейското езеро) – Капернаум (родно място на апостоли) и Табха (чудото с хляба и рибите) – Планината на блаженствата (панорамана гледка към Галилейското езеро) – Голанските възвишения (красива природа и уникални гледки) – Кана Галилейска (първото Христово чудо) – Акра (епохата на кръстоносците) – Хайфа (Бахайските градини) – Кесария Маритима (следи от Римската епоха, акведукта) – Лод (църквата св. Георги с гроба на светеца) – Тел Авив и Яфо (древност и съвремие в едно)


ПРОГРАМА:

1 ДЕН
28.12.2018 – Летище Бен Гурион – Йерусалим – Витлеем
Сборен час на летище София, Терминал 2 в 09:00 часа (задължително 3 часа преди полета), полет за Тел Авив в 11:55 часа. Пристигане на летище „Бен Гурион“ в 14:20 ч. Посрещане в залата за пристигащи от представител на местния туроператор. Заминаване за Йерусалим: Посещение на Гетсимания(мястото на Христовата молитва и предателството на Юда), гроба на св. Богородица (с чудотворната икона на св. Богородица Йерусалимска), “ Стената на плача ”, изглед към храмовия хълм с “Купола на скалата”. Настаняване в хотел във Витлеем. Вечеря. Нощувка /1/ във Витлеем.

2 ДЕН
29.12.2018 – Витлеем(църквата Рождество Христово) – Йерусалим
Закуска. Посещение на базиликата „Рождество Христово“ във Витлеем – най-голямата забележителност на града и рождено място на Господ Иисус Христос. Пешеходна обиколка на Йерусалим: символичният Кръстен Път ( Via Dolorosa ) – това e улицата, по която в древен Йерусалим е минал с кръста Иисус Христос към мястото на разпятието. Поклонение в храмовия комплекс на Гроба Господен и Голгота – най-святото място за Християнския свят. След поклонението програмата продължава с хълма Сион (Давидовият град), където се намират гробът на св. цар Давид и стаята на Тайната вечеря. Новият Йерусалим – панорамна обиколка. Нощувка /2/.

3 ДЕН
30.12.2018 – Витлеем – Каср ал Яхуд – Йерихон – Мъртво море – Назарет – Кана – Тиберия
Закуска. Отпътуване за Йерихон – най-ниско разположеният град под морското равнище и едно от най-древните селища в света. Манастира на изкушенията, разположен в скалите, където Иисус Христос е постил и се е молил четиридесет дена и четиридесет нощи. Каср ал Яхуд – мястото на Христовото кръщение(възможност за ритуално потапяне във водите на река Йордан). Заминаване за Мъртво море – най-ниската точка в света, около 420 метра под морското равнище. Свободно време за къпане и релакс. Панорамна гледка към Кумран. Отпътуване за Галилея. Посещение на град Назарет, където Архангел Гавраил съобщава на Дева Мария, че ще роди Син Господен, и където е преминала голяма част от живота на Светото семейство: храмът на Благовещението(изграден върху руините на стара византийска църква и дома на Светото семейство. Минаване през Кана Галилейска – мястото на първото Христово чудо, превръща водата във винo.  Вечеря. Нощувка /3/ в Тиберия.

4 ДЕН
31.12.2018 – Тиберия – Капернаум – Табха – Планината на блаженствата – Голан – Нетания
Закуска. Туристическа програма в района на Галилейското езеро: Капернаум – този древен град се споменава в Новия Завет като център на Христовата дейност в Галилея. Разглеждане на останките от древната синагога и руините на къщата на Св. ап. Петър. Табха – мястото на “Чудото с умножаването на рибите и хляба”. планината на Блаженствата, където Иисус е казал прочутата си проповед. Посещение на Голанските възвишения, с прекрасна гледка към Галилейското езеро, красивите долини, пасища и планини. Заминаване за Нетания. Вечеря(за тези, които нямат Новогодишна вечеря). Новогодишна Гала вечеря(с доплащане). Нощувка /4/ в Нетания.

5 ДЕН
01.01.2019 – Нетания – Акра – Хайфа – Кесария – Нетания
Закуска. Туристическа програма Западно крайбрежие: Акрa – една от последните военни бази и столица на кръстоносците за повече от един век: цитаделата на хоспиталиерите, тунелите на тамплиерите, стария град и пристанището. Разглеждане на красивия пристанищен град Хайфа, разположен на брега на Средиземно море. Бахайските градини (отвън) и залива на Хайфа. Кесария – аквадуктът. Завръщане в хотела в Нетания. Вечеря. Нощувка /5/ в Нетания.

6 ДЕН
02.01.2019 – Тиберия – Тавор – Мегидон – Тел Авив/Яфо – Лод – София
Закуска. Панорамна обиколка на Тел Авив и туристическа програма в Яфо, един от най-старите градове в Близкия изток, намиращ се на възвишение, от където се открива неоценима гледка към брега на Тел Авив и неговите плажове.  Разходка в района старото пристанище. Посещение на църквата с гроба на Свети Георги в Лод (древният град Лида Палестинска). Трансфер до летище „Бен Гурион“. Полет за България в 18:20 ч. Пристигане на летище София около 21:30 ч.

Затвори


ХОТЕЛИ И ЦЕНИ

Дати на пътуване и цени:
Дати на пътуване Възрастен в двойна стая Трети възрастен в двойна стая Дете 2-10.99 год. с двама възрастни в двойна стая Единична стая
28.12.2018 – 02.01.2019 1498 лв 1468 лв 1398 лв 1850 лв
Хотели по програмата:
Местонахождение Хотел Брой нощи
Витлеем Paradise 3* http://www.paradisebethlehem.com/ или подобен 2
Тиберия Arcadia 3* https://www.arcadiahotels.co.il/ или подобен 1
Нетания Margoa 3* http://www.hotelmargoa.co.il/ или подобен 2

Затвори

ЦЕНИТЕ ВКЛЮЧВАТ

 • Самолетен билет София – Тел Авив – София  с редовен полет на авиокомпания Ел Ал с включен багаж;
 • Летищни такси (253 лв. към 10.02.2018 г.);
 • 2 нощувки със закуска и вечеря във Витлеем, хотел 3*;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Тиберия, хотел 3*;
 • 2 нощувки със закуска и вечеря в Нетания, хотел 3*;
 • Екскурзовод на български език по целия маршрут;
 • Луксозен автобус с безплатен WI-FI;
 • Саунд система със слушалки по време на туровете;
 • Всички трансфери по програмата;
 • Всички екскурзии по програмата;
 • Входни такси за обектите по програмата;
 • Сертфикат за хаджийство;
 • Водач, придружаващ групата по време на целия престой;
 • Медицинска застраховка асистънс ЗАД “АРМЕЕЦ” АД, с покритие 10 000 евро.

Затвори

ЦЕНИТЕ НЕ ВКЛЮЧВАТ

 • Бакшиши – 5 долара на турист на ден (общо 30 долара, заплащат се в Израел);
 • Допълнителни мероприятия и екскурзии (по желание):
  • Доплащане за Новогодишна Гала вечеря – 98 евро;
  • Разходка с лодка по Галилейското езеро – 10 евро;
  • Обяд в рибен ресторант на Галилейско езеро – 20 евро;
  • Нощен Йерусалим – 25 евро.
 • Лични разходи.

Затвори

ДРУГИ

УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ:

 • Начин на плащане: депозит – 450 лв., копие от валиден международен паспорт, доплащане – до 30 дни преди датата на отпътуване;
 • Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 25 туристи;
 • Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата;
 • Необходими документи: задграничен паспорт.

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:

 • До 60 работни дни от датата на заминаване – без неустойка;
 • От 59 работни дни до 30 дни – размера на депозита ( 450лв );
 • От 29 работни дни до деня на отпътуване – 100% от стойността на пътуването.

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни и вътрешни полети и не по-късно от 27.11.2018г., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите;

Информация относно здравните изисквания:  няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Израел

Пътуване на лица с ограничена подвижност:  Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.

ЗАБЕЛЕЖКА: пакетната цена е калкулирана по курс 1,65 лв. за щатски долар към 10.06.2018 г. При промяна на обменния валутен курс с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, фирмата си запазва правото за прекалкулиране на основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.

ЗАСТРАХОВКА „ОТМЯНА ОТ ПЪТУВАНЕ“:

Фирмата  предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

Затвори