ЯРКИТЕ БИСЕРИ НА ИЗТОКА – ШАНХАЙ И ПЕКИН


Дати:  22.11.2018 г.


ЦЕНА: от 1180 евро


ПРОГРАМА:

1 ДЕН
22.11.2018 /СОФИЯ – ИСТАНБУЛ – ШАНХАЙ/
В 21:15ч. полет от София до истанбул с Турските авиолинии. Кацане в Истанбул в 23.50ч.

2 ДЕН
23.11.2018 /ШАНХАЙ/ Вечеря
Полет от Истанбул в 01.45ч. и кацане в Шанхай в 17.10ч. Посрещане от представител на фирмата партньор. Вечеря в местен ресторант и настаняване в хотел Friend Hotel Shanghai 4* /или подобен/. Нощувка /1/.

3 ДЕН
24.11.2018 /ШАНХАЙ/ Закуска и вечеря
пътуване до китай Закуска. Целодневна екскурзия на Шанхай – финансовата столица на Китай. Наричан още “Париж на Изтока” или “Китайският Чикаго. Градът е дом на ултрамодерна съвременна архитектура, култура, изискани ресторанти и луксозни магазини. Започваме обиколката с посещение на Храма на Нефритения Буда. Името му идва от двете статуи на Буда, изработени от цяло парче бял нефрит, ювелирни, полупрозрачни с тържествен израз на лицата, показват отличните умения на творците им. Градините Yuyuan – има много живописни дворове, декорирани с барокови алпинеуми, басейни, растения, като всички са свързани с коридори и проходи. Фабрика за перли – запознаване и получаване на знания за пресните перли. Телевизионна кула – символа на Шанхай, известната кула е открита през 1994г и е висока 468 метра. Пазаруване по булевард Nanjing Road – започва от изкуствения кей (the Bund) в центъра на Шанхай и продължава в западна посока. По средата му се намира Народния площад. Известен със своята оживеност и модернизация, Nanjing Road печели репутацията си на “Първия търговски булевард в Китай”, което е най-доброто място за пазаруване, също както са Пето авеню в Ню Йорк и Шанз-Елизе в Париж. Тук могат да бъдат намерени някои от традиционните за Шанхай храна и занаяти. Разходката по този булевард завършва на кея (the Bund) – известен крайбрежен квартал и най-известната забележителност на града. Думата „Bund“ е от англо-индийски произход и означава насип на първа линия. Това е също и най-популярното място за да се насладите на вечерната гледката на града. Допълнителна екскурзия: Вечерна разходка с корабче по р. Хуан Пу (35 евро / 68 лева). Вечеря. Нощувка /2/.

4 ДЕН
25.11.2018 /ШАНХАЙ/ Закуска и вечеря
пътуване до Китай Закуска. Посещение на Zhujiajiao – старинно и очарователно градче, намиращо се в покрайнините на Шанхай, заобиколено от живописни канали. Градът е изграден от много старинни и живописни сгради. Известно е с множеството си сергии и различни видове прясна храна, която се приготвя на улицата. Тук може да опитате хрупкава свинска кожа, речни охлюви и различни видове супи. Следобяд връщане в Шанхай.
Допълнителна екскурзия: Акробатично шоу – ще се насладите на едни от най-добрите акробати в света. (45 евро / 88 лева). Вечеря. Нощувка /3/.

5 ДЕН
26.11.2018 /ШАНХАЙ – ПЕКИН/ Закуска и вечеря
пътуване до китай Закуска. Трансфер до ЖП гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Пекин в 09:00ч. Пристигане в столицата на Китай в 13:48ч. Разходка по най-известната и модерна улица на Пекин Wangfujing Street. Вечеря и настаняване в хотел Beijing Jinfeng Hotel 4* /или подобен/. Нощувка /4/.

6 ДЕН
27.11.2018 г/ ПЕКИН / Закуска и вечеря
пътуване до китай Закуска. Туристическа обиколка на Пекин – град с над три хилядолетна история и административен център на Китай повече от 850 години. Екскурзията включва посещение на най-големия открит площад в света – Тян ан Мън (Площад на небесното спокойствие), като на него една от важните забележителности е прочутият мавзолей на видния китайски политик Мао Дзъдун. Пешеходната разходка продължава с посещение на Забранения град, известен още като Зимния императорски дворец Гугун, откъдето почти 400 години династиите Мин и Чин са управлявали страната. Със своите 980 сгради и 9999 стаи дворецът е обявен от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство. Част от днешната обиколка е и посещението на Летния дворец – един от най-впечатляващите и големи дворци в света, с най-големия и най-добре поддържан парк в Китай, известен със своите градини и езера. Допълнителна екскурзия: Преди вечеря възможност за посещение на грандиозния шоу спектакъл «Династията на Златната Маска» – зашеметяваща комбинация от вода, светлина, музика и танци – (55 евро / 108 лв). Вечеря. Нощувка /5/.

7 ДЕН
28.11.2018 /ПЕКИН/ Закуска и вечеря
пътуване до китай Закуска. Днешният ден е посветен на Великата китайска стена (ЮНЕСКО) – едно от чудесата на света и символ на Китай. Подобно на опашка на гигантски дракон с височина от 8 метра, тя се извива през планини, долини и гори в продължение на повече от 9000 км. Това уникално архитектурно творение, което ясно се вижда и от Космоса, безусловно свидетелства за величието на древен Китай. Великата китайска стена е символът на Китай и мъдростта на китайския народ. Направо е невероятно как китайците са успели да построят такава велика архитектура с обикновени и прости инструменти в древноста. Следва посещение на Нефритената фабрика и спирка за кратка фотопауза в Пекинския олимпийски парк, където може да се види отвън Националния стадион „Птиче гнездо“ (във формата на птиче гнездо) и Националния плувен център „Воден куб“, където са се провели олимпийските игри през 2008 г., след което посещение на чаена церемония. Вечеря, след което около 21.00 ч трансфер до летището за полет с Турски авиолинии за София през Истанбул.

8 ДЕН
29.11.2018 /ПЕКИН – ИСТАНБУЛ – СОФИЯ/
Полет за Истанбул в 00:50ч. Кацане в Истанбул в 06:10 ч. Полет за София в 08:25 ч., пристигане в София в 08:50 ч.

Затвори

ХОТЕЛИ И ЦЕНИ

ПАКЕТНИ ЦЕНИ ПО ПРОГРАМАТА

Дата На човек в двойна стая Единична стая Трети възрастен на допълнително легло
22.11.2018 г. 1180 Евро /
2308 Лева
   1332 Евро / 2605 Лева 1160 Евро / 2269 Лева

Затвори

ЦЕНИТЕ ВКЛЮЧВАТ

 • Самолетен билет с Турски авиолинии София – Истанбул – Шанхай – Пекин – Истанбул – София с летищни такси;
 • 5 нощувки със закуски в подбрани хотели 4* – 3 н. в Шанхай (Friend Hotel Shanghai или подобен) 2 н. в Пекин (Beijing Jinfeng Hotel 4* или подобен);
 • Вечери по маршрута в местни ресторанти с китайска храна и включена чаша безалкохолна напитка или бира;
 • Трансфер Шанхай – Пекин с влак стрела;
 • Климатизиран транспорт;
 • Входни такси за музеите и обектите по програмата;
 • Екскурзоводско обслужване с превод на български език по време на програмата;
 • Всички трансфери, упоменати в програмата;
 • Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 евро на човек;
 • Водач, който ще придружава групата през цялото време.

Затвори

ЦЕНИТЕ НЕ ВКЛЮЧВАТ

 • Бакшиши за екскурзоводите, хотелите и ресторантите – 30 евро / 60 лв, заплащат се предварително в България;
 • билет за спектакъла «Династията на Златната Маска» в Пекин с включен трансфер – 55 евро/108 лв на човек (при минумум 10 записани туриста);
 • посещение на акробатично шоу в Шанхай – 45 евро/88 лева на човек (при минумум 10 записани туриста);
 • лични разходи (телефонни разговори, мини-бар и др.), неупоменати в програмата услуги;
 • такса за издаване на групова туристическа виза за еднократно влизане в страната – 60 USD на човек (около 100 лв.);
 • По желание застраховка “Отмяна на пътуването” – около 3 % от пакетната цена. Застраховката се сключва в деня на записването.

Затвори

ДРУГИ

ПОЛЕТНО РАЗПИСАНИЕ:

22.11    TK1030  София 21:15 – Истанбул 23:50
23.11    TK 026   Истанбул 01:45 – Шанхай 17:10
29.11    TK 021   Пекин 00:50 – Истанбул 06:10
29.11    TK1027  Истанбул 08:35 – София 08:50

 

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

 • Цените са изготвени при следните валутни курсове: 1 USD = 1,65 лв.; като при увеличение или намаление на курса в размер на 5%  фирмата си запазва правото да преизчисли посочените цени до 21 дни преди пътуването;
 • Офертата важи при минимум 15 туристи;
 • Необходими документи за издаване на туристическа виза за Китай международен паспорт и копие на паспорта от страницата със снимката, валиден минимум 6 месеца след датата на завръщане такса за издаване на туристическа виза за еднократно влизане в страната – 60 USD на човек Ваксини – няма медицински изисквания за имунизации.

 

 СРОКОВЕ ЗА АНУЛАЦИИ И НЕУСТОЙКИ:

 • До 60 работни дни от датата на заминаване – без неустойка;
 • От 59 работни дни до 40 дни – 600 евро или 1173 лв.;
 • От 40 работни дни до деня на отпътуване – 100% от стойността на пътуването.

ЗАБЕЛЕЖКА:  При лоши метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства програмата на екскурзията в Китай може да претърпи промяна в реда на провеждане!

Затвори