БЕЛИТЕ НОЩИ В САНКТ ПЕТЕРБУРГ И ОБИКОЛКА НА МОСКВА


Дати:  31.05.2018 г.

ЦЕНА: от 2455 лв.


 Москва е най-големият град в Европа, който расте в крачка с модерния свят, като успява да запази уникалността си, базирана на вековна история. А Санкт Петербург е столица на Руската империя, олицетворение на гордостта и славата на Руската държава. Този град на Нева е станал символ на новия етап в Руската история. В Петербург са се строили не отделни здания, а са се създавали великолепни пейзажи, които определят уникалността и неповторимостта на архитектурния облик на Северната столица.


ПРОГРАМА:

1 ДЕН
31.05.2018 – София – Санкт Петербург
Отпътуване от летище София в 12:30ч. с полет до Москва с а/к Аерофлот. Кацане в Москва в 15:35ч. След кратък престой в 18:20ч. полет Москва – Санкт Петербург. Кацане в Санкт Петербург в 19:40ч. Посрещане, трансфер и настаняване в хотел 4*. Нощувка /1/.

2 ДЕН
01.06.2018 Санкт Петербург
екскурзии русия Закуска. Панорамна полудневна обиколка на Санкт Петербург с екскурзовод на български език: известните булеварди на Петербург – Невски проспект, център на социалния и културен живот на града, Дворцовия площад, панорама на Василиевския остров, Исакиевския площад, Николски събор, мостовете над каналите Грибоедов и Крюков, Подворието на Оптина пустынь, Кузнечний пазар, кварталът на Достоевски, Казанската катедрала, храмът „Възнесение Христово“ и др.
Продължаваме с разглеждане на Юсуповски дворец. Дворецът е уникален архитектурен ансамбъл от XVIII-XX в., исторически и културен паметник от федерално значение, носещ славата си на “енциклопедия” на петербургския аристократичен интериор. Докато преминаваме през изящно декорираните коридори на Двореца, пред вас се разкрива и цялата история на загадъчното убийство на Распутин. Нощувка /2/.

3 ДЕН
02.06.2018 Санкт Петербург
екскурзии русияЗакуска. Екскурзия до Петерхоф / Петродворец / – извънградската лятна резиденция на Петър I-ви, разположена на брега на Финския залив, включен в Списъка на световното културно и историческо наследство на ЮНЕСКО. Главна украса се явяват стотици фонтани, с прекрасни паркове и градини, преливащи една в друга и великолепни каскади. Безспорно главната атракция на двореца е Голямата каскада, която е съставена от няколко водопада и десетки фонтани, и позлатени статуи. Връщане в Санкт Петербург.
Следобед обзорна екскурзия в Ермитажа – грандиозен дворцов ансамбъл, официална резиденция и съкровищница на Великата императрица Екатерина на брега на р.Нева.  Държавнията музей „Ермитаж“ е един от най-големите световни художествени музеи и е разположен в зашеметяващия „Зимен дворец“. Колекцията му се слави с около 3 милиона произведения на изкуството, само оригинали. Изложбите вземат място в Зимния дворец, както и в „Малкия”, „Стария” и „Новия Ермитаж”. Нощувка /3/.

4 ДЕН
03.06.2018 Санкт Петербург
екскурзии в русияЗакуска. Автобусна екскурзия до голямото имперско владение Царско село / Пушкин – комплексът е разположен на 25 км от града, едно от извънградските имения на династия Романови, според някои то превъзхожда по величие и изключителност френския Версай. Най-впечатляващото място е Екатеринския дворец, който е блестящ образец на руския барок,  забележителен паметник на световната архитектура и парковото изкуство, в него се намира прочутата Кехлибарена стая, ще разгледаме и  парка на двореца. Връщане в Санкт Петербург. Нощувка /4/. По желание – вечеря в традиционен ресторант „Демидов“ с фолклорна програма – 40 евро.

5 ДЕН
04.06.2018 Санкт Петербург – Москва
екскурзии русияЗакуска. Освобождаване на стаите и трансфер до жп гарата. Отпътуване с високоскоростния влак Сапсан за Москва /около 4 часа/. Настаняване в хотел 4*. Запознаване със забележителностите на града на борда на корабче по река Москва. Разходката продължава около час и половина и е атрактивен начин за разглеждане на забързаната руска столица.
Ще имаме поглед върху историческия център – Кремъл, Покровския събор, Парка на Културата, Големият Каменен мост, Храмът на Христос Спасител, др. Нощувка /5/.

6 ДЕН
05.06.2018 Москва
екскурзии русияЗакуска. Туристическа обиколка на Москва: най-популярните и атрактивни места в космополитна Москва – Червения площад, Манежния площад, Московския държавен университет, Болшой театър,  възстановения храм на Христос Спасител – най-голямата руска катедрала, моста Багратион, Новодевическия манастир, Воробьовые горы, Парк Победы, Поклонная гора, Мосфилм, Патриаршеския мост, моста Багратион, Белия дом, Деловия център.
Следва обиколка на територията на Кремъла и Кремълските катедрали. Символът на Москва впечатлява с просторните си площади, парадните дворци и златоглави храмове. Уникалността на Кремъл се изразява в това, че на неговата територия се съхраняват царски дворци в староруски стил и дворци от Новото време, тук се намира и резиденцията на президента на Русия. Катедралният площад е ограден от катедралите Успенски събор, Камбанарията „Иван Велики“, Благовещенски събор, Катедралата “Архангел Михаил” и Катедралата на Дванадесетте апостола. Това са  най-известните отворени за посетители храмове. Известни са също така и най-голямото оръдие Цар Tоп и най-голямата камбана Цар камбана. Нощувка /6/.

7 ДЕН
06.06.2018 Москва
екскурзии русияЗакуска. Посещение на Третяковската галерия – централния московски музей, където е събрана най-богатата колекция от картини на руските майстори от началото на 10 в. до началото на 20 в., изложени са шедьоври, превърнали се в символ на цели епохи. Една от емблематичните творби е потрета на руския цар Иван Грозни, който показва руския владетел посърнат от угризения след като е убил собствения си син. Третяковската галерия сама по себе си е  красива сграда – национален дворец на изкуството. Фасадата напомня за руските народни приказки и е дело на известния руски художник Виктор Васнецов. Следобедът остава свободен за шопинг в последния момент. Нощувка /7/.

8 ДЕН
07.06.2018 Москва – София
Закуска. Освобождаване на стаите. Трансфер до летището за директен полет в 08:20ч. от Москва, кацане в София в 11:35ч.

Затвори

ХОТЕЛИ И ЦЕНИ

Цени на човек
Дата Настаняване в двойна стая Единично настаняване
31.05.2018 2455 лева 2944 лева

Затвори

ЦЕНИТЕ ВКЛЮЧВАТ

 • Самолетен билет София – Санкт Петербург – Москва – София;
 • Летищни такси и багаж;
 • 4 нощувки със закуска в хотел 4* в Санкт Петербург;
 • 3 нощувки със закуски в хотел 4* в Москва;
 • Трансфери летище – хотел – летище;
 • Билет за високоскоростния влак Сапсан от Санкт Петербург до Москва;
 • Описаните екскурзии по програмата;
 • Входни такси за посещаваните обекти;
 • Водач на български език по време на цялото пътуване;
 • Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” за лица до 70 г. за застрахователна сума 30 000 евро и покрити основни рискове.

Затвори

ЦЕНИТЕ НЕ ВКЛЮЧВАТ

 • Туристическа виза за Русия и такса за обслужване на Визовия център – от 120 лева /срок за издаване минимум 14 календарни дни/ – необходим е задграничен паспорт с валидност 6 месеца от датата на връщане в България;
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица над 70 г. – 20 лева;
 • Вечеря в традиционен руски ресторант „Демидов“ с фолклорна програма – 40 евро (включва двупосочен трансфер от хотела, менюто включва 4 -  степенно меню, 50 мл руска водка, вода, кафе/чай);
 • Разходи от личен характер.

Затвори

ДРУГИ

ПРИМЕРНИ ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА:

 • Санкт Петербург – Москва 4*;
 • Москва – Izmailova Delta 4*.

 

ПОЛЕТНО РАЗПИСАНИЕ:

 • 31.05 София 12:30 – Москва 15:35;
 • 31.05 Москва 18:20  – Санкт Петербург 19:40;
 • 07.06 Москва 08:20 – София 11:35.

 

УСЛОВИЯ И ЗАБЕЛЕЖКИ:

 • При записване се внася 50% депозит, а пълно плащане се прави 45 дни преди тръгване;
 • Офертата важи за група от 34 туристи;
 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на екскурзиите по програмата.

Затвори